Hírek

Dunaújvárosi Járási hivatal: új helyen két ügyfélfogadás

Hírkép: Dunaújvárosi Járási hivatal: új helyen két ügyfélfogadás

A Fejér Megyei Kormányhivatal Dunaújvárosi Járási Hivatala tájékoztatja az ügyfeleket, hogy a Fejér Megyei Kormányhivatal Dunaújvárosi Járási Hivatala Társadalombiztosítási Osztálya 2017. július 3. napjától a Dunaújváros, Bercsényi u. 2. szám alatti, volt Bánki iskola épületébe költözik.

Az ügyfélfogadási rend az alábbiak szerint alakul:

hétfő: 9:00-15:00 ,   szerda: 9:00-15:00 ,

kedd, csütörtök, péntek: nincs ügyfélfogadás

Az osztály feladatkörébe tartozó ügyek:

nyugdíjkérelmek: öregségi nyugdíj, korhatár előtti ellátás, hozzátartozói nyugellátás, baleseti hozzátartozói nyugellátás, rokkantsági járadék, baleseti járadék, adategyeztetési eljárás

Nyugdíjkérelmek esetén a dunaújvárosi és a sárbogárdi járási hivatalok illetékességi területén élő ügyfelek kérelmei, míg családtámogatási feladatok esetén kizárólag a dunaújvárosi járásban élők kérelmeinek elbírálása történik.

családtámogatási feladatok: anyasági támogatás,  családi pótlék, gyermekgondozást segítő ellátás, gyermeknevelési támogatás, fogyatékossági támogatás

Családtámogatási ügyekben az ügyfélfogadás továbbra is a kormányablakokban történik.

2017. július 6. napjától ugyanitt tart ügyfélfogadást a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatala Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Egészségbiztosítási Osztálya az alábbi ügyfélfogadási időben:

csütörtök: 8:30-15:00  -         (Ebédidő: 12.15 – 12:45)

Intézhető ügycsoportok:

taj-ügyintézés, EU-kártya kiadás, hatósági bizonyítvány iránti kérelmek átvétele “csok”-hoz, külföldön létrejött biztosítás bejelentése, jogviszony rendezés, európai uniós rendeletek szerinti formanyomtatványokkal kapcsolatos ügyintézés, utazási költségtérítési utalványok átvétele.

Pénzbeli ellátásokkal kapcsolatos ügyintézés: táppénz, baleseti táppénz, csecsemőgondozási díj , gyermekgondozási díj, regisztrációs lapok átvétele elektronikus ügyintézéshez

2017. június 28.

Tájékoztatás - III. Mesterecset pályázat

A III. Mesterecset Pályázat időtartama 2017. augusztus 1. napjáig meghosszabbításra, a Kincstár honlapján (http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/oldalak/tartalom/5991/) pedig a felhívás módosításra került. A pályázati kiírást a hír mellékletében csatoltuk.

2017. június 28.

Emlőszűrés a mobil állomáson

A szűrőkamion 2017. június 26-28 között Dégen, június 29 és július 3. között Cecén, július 4-én Szabadhídvégen, július 5-én Mezőkomáromban, majd július 6-10 között Lajoskomáromban várja a meghívóval rendelkező hölgyeket. A rendelési idő hétfőtől péntekig: 9:00 és 15.30 között lesz. Kivétel! 2017. július 6-án Lajoskomáromban 11:00-17:00 között fogadják a megjelenőket. Az emlőszűrő kamion telefonszáma: 06-20/456-4256. Ne feledjék: az időben felfedezett mellrák gyógyítható! Éljen a lehetőséggel! Fejér Megyei Kormányhivatal

2017. június 28.

Újabb parkolók lesznek a város több pontján is

Hírkép: Újabb parkolók lesznek a város több pontján is

Megszavazták a gyorssegélyt a Bocskai utcai villámcsapás károsultjainak, felújítják a Százlábú hidat és a szennyvíztelepet is-többek között ezekről döntöttek a keddi rendkívüli közgyűlésen. https://dunaujvaros.com/hirek/201706/ujabb_parkolok_lesznek_a_varos_tobb...

2017. június 27.

Tájékoztatás hőségriasztás meghosszabbításáról

Dr. Szentes Tamás az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár az ország egész területére kiadott és érvényben lévő II. fokú hőségriasztást 2017. június 28-án (szerda) 24 óráig meghosszabbította. A megjelölt időpontig Dunaújváros MJV Önkormányzata is fenntartja intézkedéseit, azaz hétköznapokon a Polgármesteri Hivatal valamennyi mosdóját az ügyfelek rendelkezésére bocsájtjuk, ahol műanyag poharakat helyezünk el, hogy a folyadék utánpótlás lehetősége is megoldott legyen. A Polgármesteri Hivatal „A” épületének földszintjén lévő díszteremben folyamatosan működtetjük a légkondicionálót, ezért ezt a hűvös tárgyalót valamennyi látogató - akár azok, akik az ügyintézés miatt érkeznek a hivatalba, akár a közelben sétálók – rövid felfrissülés céljából igénybe veheti. A hőségriadó ideje alatt 11 órától 17 óráig locsoló autó hűsíti a város útjait, tereit.

2017. június 27.

Díjtalan múzeumlátogatás július 02-án, vasárnap!

Hírkép: Díjtalan múzeumlátogatás július 02-án, vasárnap!

Az Intercisa Múzeum által biztosított minden hónap első díjtalan vasárnapi múzeum-látogatása: 2017. július 2-án vasárnap 14 órától 18 óráig tart. Megtekinthető az összes kiállítás, azaz a Látványtár (Földszint), Dunaújváros története az őskortól az 1970-es évekig (1. emelet), Válogatás a Nemzetközi Kerámia Stúdió gyűjteményéből (2. emelet), az új időszaki kiállítást június 30-án 17 órakor nyitják meg. Megtekinthető: június 30. -augusztus 24. között. 2017.08. 06-án, vasárnap zárva tart a múzeum!  A következő díjtalan múzeum-látogatási nap majd szeptemberben lesz.

2017. június 27.

150 éves velocipéd városunkban! - Tekerj együtt Hidvégi Üstös Pál ultratáv-sportolóval!

Hírkép: 150 éves velocipéd városunkban! - Tekerj együtt Hidvégi Üstös Pál ultratáv-sportolóval!

2017-ben a Duna Régió Stratégia soros elnökségét Magyarország látja el. Cél: Felhívni a figyelmet a Duna fontosságára, mint ivóvíz bázis, közlekedési útvonal, és pihenési helyszín! Hidvégi-Üstös Pál ultratáv-sportoló egy 150 éves velocipéddel tekeri végig a Duna teljes magyarországi szakaszát, ezért 2017. július 2-án, vasárnap délután Dunaújvárosba is ellátogat, hogy felhívja a figyelmet a Duna Stratégia kiemelt szerepére! A Kisapostag felől érkező maratoni delegáció a Decathlon parkolójában várja 14:30 órakor a lelkes bringásokat, akikkel együtt, rendőrségi felvezető autó kíséretében, eltekernek a Városháza térre! Megközelítően 15:00 óra magasságában a Városháza téren Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester úr fogadja őket. A rövid találkozót követően megpihennek városunkban, majd másnap ismét folytatják útjukat a 150 éves velocipéddel!

2017. június 27.

Azonnali önkormányzati segítség

Hírkép: Azonnali önkormányzati segítség

Gyorssegélyt, felújítást, és ideiglenesen önkormányzati bérlakást is felajánlott Cserna Gábor polgármester annak a két családnak, akiknek otthonukat tűz érte a Bocskai utcában a tegnapi villámcsapás miatt. https://dunaujvaros.com/hirek/201706/villamcsapas_azonnali_onkormanyzati...

2017. június 27.

Tűzgyújtási tilalom Magyarország területén

Az utóbbi időszakban a Dunaújvárosi katasztrófavédelmi Kirendeltség illetékességi területén a bel- és külterületen egyaránt megnövekedett a szabadtéri tűzesetek száma. A tűzesetek kialakulásának leggyakoribb oka, az égetéssel kapcsolatos alapvető tűzvédelmi szabályok megszegése. A Földművelésügyi Minisztérium 2017. június 20-án kiadott határozata értelmében országos tűzgyújtási tilalom van érvényben. Az ország területén lévő erdőkben és fásításokban, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetben körzetben lévő külterületi ingatlanokon. Ide értendők a felsorolt helyeken található tűzrakó helyek, a vasút közút menti fásítások, de tilos a parlag- és gazégetés is. A tűzgyújtási tilalomról szóló határozatot a hír mellékletében olvashatják. Továbbá csatoltuk a a szabadtéri égetéssel kapcsolatos hivatalos tájékoztatót.

2017. június 23.

Oldalak